VAŠE ASTROLOŠKO LETO- PROBUDITE SE ZA BUDUĆNOST!

Ovo je leto je test pravilnog akumuliranja vrednosti. Svi znamo da se na Zemlji gomila na štetu prirode i, u krajnjoj liniji, samog čoveka. Sa Uranom u Biku, koji je u ovom znaku više od 3 godine, prozvani smo da menjamo naš sistem vrednosti. Uran želi da nas probudi i da nam otvori oči kako vismo videli gde nas naša zona komfora i preterana materijalna orijentacija odvajaju od sopstvene suštine i potrebe da se povežemo sa drugima. Na samom kraju meseca jula, Uranu se pridružuju severni mesečev čvor i Mars na 18˚ Bika!

Mars i Uran u kombinaciji deluju brzo, bez razmišljanja, uleću u rizik. U Biku uleću u rizik radi povećanja vrednosti. Možemo ući u rizične novčane transakcije, možemo ući u akcije gde nam je prioritet sopstveno ekstremno udovoljavanje čulima. U oba slučaja ova jaka konjunkcija pravi pritisak da probijemo svoje granice, jer nas neki elektricitet u nama nervozi. Ako smo suviše mentalni i nismo dovoljno prisutni u telu, čačkamo mečku tražeći nesvesno neko uzemljenje, koje uglavnom tada dolazi kroz naglo slupavanje. Poželjno je da ste već uzemljeni kako biste probijali nove horizonte. A šta će od toga biti vaša priča?

Saturn iz Vodolije koji je u kvadratu sa konjunkcijom traži da se, ipak, prikoči i uspori, da se svaka akcija stavi u kontekst trajnosti i službe zajednici ili drušvu u celini. Ako radite sa sebičnim ciljevima Marsa u Biku, gde je jedina poenta gratifikacija vaših čula ili potvrda vašem egu da ste vredni jer IMATE, nemojte očekivati nagradu od ovog Saturna. Lekcija sledi onima koji su previše vezani za materijalnu sigurnost. Čekaju nas poremećaji u cenama namirnica, na berzi, u vrednosti običnih, a naročito elektornskih valuta, moguće su pljačke i materijalni gubici, zemljotresi, rušenje mostova i aviona, padovi internet sistema i slično. Mogući su nagli, pa čak i nasilni događaji koji nas bude, otvaraju nam oči, čine da pogledamo istinu vezano za ono šta je zaista vredno. Ukoliko se još niste probudili za službu zajednici, sada je momenat. Živimo u vreme buđenja duhovnosti i povezivanja na nivou kolektiva. To povezivanje je neophodno da se dešava svesno i savesno, svesno u smislu uvažavanja egzistencijalnih potreba svih ljudi, savesno u smislu održivog načina akumuliranja vrednosti.

Pozivam vas na buđenje i da pogledate šta se kod vas učaurilo i zaparložilo i traži protresanje, kako biste mogli da se okrenete arhetipu Bika na jedan novi, plemenitiji način.

Ovde je pregled uticaja konjunkcije Urana, Marsa i severnog čvora na kuće u kojima se odigrava u natalnom horoskopu, tako da proverite gde vam se nalazi 18˚ Bika!

Konjunkcija u 1. kući- Vi ste prilično vezani za materijalne stvari i pomalo inertni kad su u pitanju promene, sem ako vam podznak nije u Ovnu. Direktno ćete biti prozvani da promenite neke svoje navike i uđete u akciju od koje će još neko imati koristi osim vas. To će podići vašu energiju i pomeriti vas u novu budućnost!

Konjunkcija u 2. kući- Već razmišljate koji bi bili mogući novi načini zarade, ali pazite da ne izaberete prečicu koja je kraći put do finansijske propasti. Osećaj frustracije usled iznenadnih troškova. Brzi hedonizam nije dugoročan način da se osetite bolje u vezi sebe. Radije uposlite neki od svojih talenata za opšte dobro.

Konjunkcija u 3. kući- Budite oprezni u vožnji i na kraćim putovanjima. Mentalno ćete biti nemirni  moguće praskanje i za vas neobično nestrpljenje u komunikaciji. Ako se pitate kako da izađete iz haosa, neophodno je da se fokusirate na praktične stvari koje treba prvo obaviti. Ako ste u dodiru sa većim grupama ljudi, potrudite se da detektujete njihove potrebe.

Konjunkcija u 4. kući-  Najverovatnije ćete biti u nekoj akciji kada je kuća u pitanju ili ćete se osećati isfrustrirano što niste. Ustvari, verovatno će biti dosta peripetija, hteli ne hteli. Možda razmatrate kupovnu kuće van grada. Mogući su problemi u domu i vezano za roditelje, koji vam ne dozvoljavaju da se opustite i uživate kako ste inače navikli.

Konjunkcija u 5. kući- Vreme je za novi artistički hobi ili neki gastronomski odmor u Toskani! Ako imate dete, njemu može biti dosta uzbudljiv, a moguće i izazovan period. Kad je ljubav u pitanju, tražite uzbuđenje i nemirni ste, što nije baš uobičajeno za vas. Sve biste i ne znate šta biste. Vrlo verovatno da se rizik ni ovaj put ne isplati.   

Konjunkcija u 6. kući- Poslovno okruženje može postati veliki izvor stresa i nepredviđenih okolnosti. Možda ćete želeti da promenite posao i okruženje. Moguće da ćete promeniti tim u kome radite ili nekog zaposlenog koji nije timski igrač. Idealan bi bio neki adrenalinski tim bilding u prirodi da kanališe naelektrisanje. Oprez kada je zdravlje u pitanju.

Konjunkcija u 7. kući- Potrebna vam je promena na polju partnerstva ili je vaš partner u promenama koje teško pratite. Možda ćete ući u nov odnos koji deluje uzbudljivo, ali će biti kratkog daha. Stare veze su na testu, kao i poslovna partnerstva. Izlazak iz zone komfora je imperativ. Ispratite nove trendove poslovno, a unisite osveženje u ljubav.

Konjunkcija u 8. kući- Investicije bi mogle biti rizične u ovom periodu. Vuče vas da umnožite novac, čini vam se da propuštate prilike dok se drugi bogate na kojekakvim bitkoinima. Ipak, i dalje budite oprezni i promišljeni kad je novac u pitanju. Mogu se javiti strahovi i osećaj da vam treba stručna pomoć psihologa. Svakako iskoristite period da bolje upoznate sebe.

Konjunkcija u 9. kući- Poslovna putovanja bi mogla da se intenziviraju, ali na nelagodan način. Moguće su nezgode i peripetije na putovanjima. Neko će dobiti iznenadni poziv za daleki put koji otvara duhovne horizonte. Ovo je kuća u kojoj nalazimo smisao. Zato vam sada vaša materijalna filozofija više nije dovoljna. Rad sa svrhom je rad za kolektiv.

Konjunkcija u 10. kući.- Vreme je za promenu smera u vašoj karijeri! Ako niste zadovoljni statusom, ako osećate da niste dovoljno cenjeni i ne vidite smisao u onome što radite, sada je trenutak da delujete. Ipak, delujte promišljeno, a ne ishitreno. Da biste se osećali uspešno, morate podići svoju vrednost na konkretan način. U nekim slučajevima je moguć razvod.

Konjunkcija u 11. kući- Aktivirajte svoje resurse i talente kako biste  pomogli prijatelju, doprineli zajednici ili se angažovali u nekoj grupnoj akciji. Nemojte praviti čvrste planove, već se prepustite potrebi trenutka. Nije vreme da rizikujete ušteđevinu, osim za dugoročne, prethodno isplanirane projekte. Idealno vreme za seosku komunu!

Konjunkcija u 12. kući- Pazite da ne budete pokradeni ili izgubite na nekoj rizičnoj transakciji, pogotovu ako stvari u startu nisu transparentne. Sad je vreme da se odreknete materijalnog zarad duhovnog bogatstva, a to može milom ili silom. Ako ste u prilici, dajte materijani prilog ili konkretan doprinos nekoj bolnici, zatvoru, ugroženoj populaciji.

U nekim narednim postovima više o drugim aspektima ovog leta…