PUN MESEC NA 29˚ VODOLIJE- SVAKI KRAJ JE UJEDNO POČETAK NEČEG NOVOG

Mesec je tako privlačan, valjda zato što bukvalno privlači i kao magnet deluje na vodu koja čini najveći deo života na ovoj planeti. Zemlja je planeta 70% prekrivena vodom sa kojom se Mesec igra svakodnevno. Igra se i sa naših 60%. On zavodi svojom lepotom i magijom svojih faza, navodeći nas da ga obožavamo.

Danas je poslednji dan da ću pisati o lunacijama, barem za neko vreme, dok se budem povezivala i odgonetala svoje dileme vezano za svoj odnos sa Mesecom.

Simbolika ovog Meseca u Vodoliji na 29˚ je završetak. I ovaj završetak je egzaktno u opozicji sa vrhom moje 3. kuće koji je na 29˚ Lava. Već neko vreme promišljam o Mesecu i na koji način, pišući o njemu, predajem svoj fokus njegovoj simbolici i na taj način joj doprinosim. Rešila sam da to podelim sa vama, iako znam da nekima ovo što ću pisati može delovati u najmanju ruku čudno.

Pun mesec deluje veći kada je blizu linije horizonta- to je optička iluzija.

Nije tajna (zbog toga mi astrolozi i govorimo toliko o Mesecu) da je ovo nebesko telo odgovorno za naše biološke plime, za emotivna stanja, za našu reaktivnost, jer ono što Mesec radi vodi Zemlje, radi i vodi našeg tela.

Kad je Mesec pun, tada su on i Sunce donekle poravnati i Zemlja je između njih. Teorija koja je još uvek važeća, ali već osporena novim saznanjima, jeste da na plimu i oseku, biljke, životnje i čoveka utiče gravitacija Meseca, a da se ona udružuje sa gravitacijom Sunca kada su u liniji i da zbog toga pun i mlad mesec imaju jači uticaj. Stvar je izgleda kompleksnija i involvira magnetno polje Zemlje koje pravi interakciju sa Mesecom, koji nema magnetno polje, ali ipak ima tačke koje odaju elektromagnetno zračenje. S druge strane postoje nove teorije koje smatraju da upravo Mesec sa svojim dejstvom na vodu, koja svojim pomeranjem utiče na zemljinu koru i tečno gvožđe u njoj, doprinosi održavanju elektromagnetnog polja Zemlje.

Bilo kako bilo, nije sporno da je Mesec vrlo važan za život na zemlji ovakav kakvim ga mi poznajemo. U indijskoj astrologiji je Mesec taj koji se smatra važnijim od Sunca. Djotiš više naglašava Mesec i determinizam koji dobijamo nasleđem, dok je u zapadnoj astrologiji Sunce, kao simbol slobodne volje, planeta kojoj se daje najveći značaj.

Večita je dilema modernih zapadnih astrologa u kojoj meri možemo aktivirati slobodnu volju i ublažiti determinisanost. Slobodna volja je kategorija Sunca i svesti, dok je determinisanost nasleđem kategorija Meseca i nesvesnog. Ako težimo podizanju svesti na Zemlji, zašto se toliko posvećujemo Mesecu?

Naravno, odgovor je da težimo da spoznamo naše nesvesne emotivne reakcije i da ih na taj način eventualno predupredimo. Ali, zar nismo već saznali da ono čemu dajemo fokus ima tendenciju da perzistira? Čovek se stalno bavi svojim emotivnim stanjima i vrti se u njima upravo kao u nekom elektromagnetnom polju koje ga drži zarobljenim. Koliko puta ste pričali sa drugaricom o istim problemima koji su suštinski emotivne prirode, a sve u želji da joj pomognete, dok ste u stvari samo bili Mesec za njeno elektromagnetno polje koje se održava?

Astronomi kažu da nas elektromagnetno polje Zemlje štiti. Ali šta ako nas ujedno i zarobljava?? Šta ako je interakcija Zemlje i Meseca simbol našeg ropstva, tiranije naših emotivnih stanja koja nas sprečavaju da uđemo u viši nivo svesnosti?

Zato ja sad pravim ‘break’ sa Mesecom. Možda nismo konačno raskinuli, ali želim malo da se emotivno distanciram. Nisam sigurna da je dobro za mene što mi se sviđa toliko taj njegov disk, nekad kao srp, nekad kao kristalna kugla, nekad beo, nekad plav, nekad narandžast. Mislim da me je zaveo. Malo ću da pišem o drugim stvarima, pa ako Mesec bude imao neku emotivnu reakciju zato što ga ignorišem i krenuo da me minira, javiću šta se dešava dalje u mojoj svesti.

Ovaj Jupiter u konjunkciji sa njim može govoriti o nekom verovanju vezano za Mesec i, eto, tako se to manifestovalo kod mene.   

Pogledajte u koju kuću pada u vašem horoskopu 29˚ Vodolije, možda i vi stavljate tačku na nešto u simbolici te kuće.

Što se tiče kolektiva, Mesec je osvetlio retrogradnog Jupitera u Vodoliji i svi skupa svedočimo demontiranju jednog apsurdnog narativa koji se pozivao na nauku. Već nekoliko dana je Mars u konjunkciji sa najpametnijim Merkurom u znaku Device i u trigonu sa Uranom. Dolazi do značajnog oslobađanja informacija, jer je Merkur u egzaltaciji. Međutim, prvo Mesec 24.08. ulazi u egzaktnu konjunkciju sa Neptunom, a Merkur aplicira ka opoziciji sa Neptunom koja će biti egzaktna 25.08., te znamo da se sa lažima i obmanama neće stati.

Sledi period borbe na jesen i kraj jedne epizode kada krajem godine Jupiter dođe na 29˚ Vodolije.

24/08/2021

“Astronomi kažu da nas elektromagnetno polje Zemlje štiti. Ali šta ako nas ujedno i zarobljava?? Šta ako je interakcija Zemlje i Meseca simbol našeg ropstva, tiranije naših emotivnih stanja koja nas sprečavaju da uđemo u viši nivo svesnosti?” Овакви увиди и размишљања одушевљавају моју наталну коњукцију Сунца и Урана!!!

Comments are closed.