HOĆE LI AMERIKA U RAT SA PUTINOM?

Amerika ima reputaciju međunarodnog arbitra koju verno održava decenijama zahvaljujući brojnim vojnim intervencijama (često preko NATO alijanse) van svoje teritorije. Saturn u 10.kući u Vagi voli da deli pravdu, a Mars u 7. kući da pravi neprijatelje. Vladar 8. kuće je Mesec u Vodoliji, pa tako Amerika uvek ratuje za demokratiju i da bi nekog ‘oslobodila’. Mars u jakom kvadratu sa Neptunom u 9. kući sugeriše skrivene svrhe, tajne službe po inostranstvu, tajne datoteke itd.

Razumsko razmišljanje ide u prilog tome da Amerika, čitaj NATO, neće ući u otvoren rat sa Rusijom. Ukrajina nije ni u NATO, ni u EU, dakle, nije zvanično deo Američkih prćija (mada faktički jeste), a pre svega, postoji i nezanemarljiv rizik od nuklearnog napada.  Nedavne izjave Bajdena su išle u smeru da neće raditi ništa što bi dodatno razjarilo Putina, ali, ipak, pregrupišu se lagano trupice u zemlje koje se graniče sa Rusijom.

Ja sam malo bacila pogled na karte shvativši da će Mars biti u Blizancima, upravo tamo gde je Mars u karti SAD-a, u kući 7. kući otvorenih neprijatelja, a to onako na prvi pogled ne izgleda dobro. Miriše na eskalaciju sukoba u koju god formu bude upakovan.

Kad se otvore i progresije i direkcije i solari, dobije se snažno preplitanje između karti SAD i Putina, koje je fascinantno.

Za početak, ako uporedimo Putinov natal sa kartom SAD-a, vidimo da su Sunca u egzaktnom kvadratu, a da je Putinovo Sunce u skoro egzaktnoj konjunkciji sa Saturnom SAD-a. Što bi rekli, ne može bolje za projekciju senke, odnosno arhetipskog neprijatelja. Merkuri u kvadratu, Marsovi u opoziciji. Ima tu još koješta, ali bilo bi predugačko, jer ima dosta toga da se analizira.

Ako pogledamo solarni povratak za naredni rođendan SAD-a, ascendent je na 25˚ Blizanaca, vrlo bilzu Marsa u karti SAD-a i egzaktno na stepenu gde će se tranzitni Mars zaustaviti da bi krenuo retrogradno, pa posle opet prešao tuda direktno! Da još napomenem da je na istom mestu ascendent i severni čvor Kamale Haris, čiji bi militantni Mesec u Ovnu mogao da prevagne nad naizgled miroljubivom Vagom, kada Jupiter bude ušao u Ovna. Vrlo moguće da će u jednom momentu ona preuzeti kormilo, ali nemojte računati mnogo na diplomatiju. Jeste da Kamala ima slabo Sunce u Vagi, koje će tražiti kompromise (mada, slaba je ionako njena Venera u padu u konjunkciji sa Plutonom), ali u ovom momentu je naglašena energija Ovna, budući da je Jupiter u Mesečevom znaku, željan pobede, a tranzitni Mars na ascendentu i na mesečevom čvoru u 1. kući. I, kao da i ovo nije dovoljno, njen Mars je u konjunkciji sa Putinovim Plutonom i južnim čvorom, a Putinov Mars u konjunkciji sa njenim descendentom i južnim čvorom. Kakva je ovo, ljudi, karmička priča mržnje i sukoba!!! Izgleda da bi Kamala zaratila sa Putinom na keca, za razliku od Bajdena, gde to nije evidentno.

No, da nastavimo… Tranzitni Mars kad bude na 25˚ Blizanaca, biće u skoro egzaktnoj opoziciji sa Putinovim Marsom.

Ono što će naglasiti jesenji period je eklipsa koja se odigrava 25. oktobra u Škorpionu na 2˚ u neposrednoj blizini Putinovog ascendenta (3˚ Škorpiona, stepen egzaltacije Plutona!), gde se ujedno nalaze direktivni Mesec i progresivni Saturn SAD-a, kao i direktivni Pluton Putina i …kao trešnjica na šlagu, vladar ascendenta Kamale Haris!!! Znači, teška koncentracija između 1˚-3˚ Škorpiona, sa kojim je dodatno u opoziciji progresivna Venera SAD-a. Jesen deluje čupavo.

Ali, ajmo dalje, progresivni Mars SAD-a je u opoziciji sa progresivnim Hironom i u egzaktnoj konjunkciji sa natalnim Saturnom Putina. Direktivni Saturn SAD-a je u konjunkciji sa Marsom na 21˚ Blizanaca, dok ih progresivni Merkur aspektuje egzaktnim trigonom. Da li da pomenem da je Mars u Putinovom solarnom povratku za oktobar 2022. u gotovo egzaktnoj konjunkciji sa Marsom SAD-a?!?

Putinov Saturn u direkcijama je na njegovom natalnom Marsu. U periodu oko oktobarske eklipse, tranzitni Saturn je egzaktno na progresivnom Marsu Putina i na descendentu u karti direkcija za SAD. Previše kombinacija Marsa i Saturna, što je generalno aspekt rata.

Da dodamo da je Amerika u periodu prvog povratka Plutona na natalnu poziciju, a na jesen 2022. ima i povratak progresivnog Meseca, koji je inače vladar 8. kuće i nalazi se na 27˚ Vodolije. Plus, Mars iz direkcija je na 27˚ Vodolije! Ah, eto ga tamo i Kamalin Saturn.

Pošto ima i poneki aspekt Venere (direktivna Venera SAD je egzaktno na descendentu progresija i na Mesecu iz Putinovog solarnog povretka na 9˚ Riba) možda i bude neki tračak pregovora. Ali ipak, mogo više ima konfliktnih indicija, te verujem da ako i bude pregovora, nakon ove eklipse će ih biti teško održati.

Deluje malo verovatno da će se ovo završiti u nekoj skorijoj budućnosti, iako ceo svet to priželjkuje. Prolongiranje konflikta će verovatno uvući Ameriku i NATO u otvoreniji sukob.

I, za kraj, jedna trivija koja me je nasmejala, Putin i SAD imaju Lilit (true BLM) na istom mestu- 27˚ Lava. Kakva je ovo karmička papazjanija, samo Bog sveti zna! Mi znamo da nam ni SAD ni Putin ne mogu sakriti svoju samobitnost, samo je pitanje u kojoj meri će dozvoliti destruktivnom instinktu da preuzme kormilo.